Denemarken

Ik neem jullie graag mee doorheen onze MALLE reizen en schiet meteen een hoofdvogel af: DENEMARKEN: het is plat, je verstaat geen bal van de lokale bewoners, het zuigt je portemonnee leeg maar wat een rust straalt dit land uit!

Wij gingen naar Ebeltoft, onderdeel van het leuke schiereiland Djursland en lieten ons betoveren. Lange smalle witte zandstranden overheersen het landschap. Een national park met eindeloze wandelpaden is nooit ver uit de buurt. Moeilijk zijn deze wandelingen niet, alles is er redelijk vlak, maar de stranden, bossen en het eindeloze vergezicht op zee geven een immens gevoel van rust. Wij gingen buiten het zomerseizoen, in september. Je kon uren wandelen zonder een kat tegen te komen. Konijnen, dat wel. Be aware!

Het is niet makkelijk om vakantieverblijven te vinden waar honden, laat staan 2 alaskan malamutes hun intrede kunnen doen. Wij kwamen terecht op de website van Novasol en daar kan je selecteren op huisjes waar huisdieren welkom zijn. Bij de meesten moet je eerst een aanvraag indienen wanneer je met meer dan 1 hond komt. Maar vrijwel onmiddelijk kregen wij bevestiging en ons verblijf was meer dan geslaagd! Een heel leuk vakantiehuis, modern ingericht, met een omheind terras, met uitizcht over het kleine gezellige haventje. Zeer gastvrij land, de weinige mensen die je tegenkwam waren uiteraard betoverd door onze 2 fluffy verschijningen.

Leuk om te weten: Je kan Denemarken niet verlaten zonder een bezoek aan Legoland en ook daar zijn de viervoeters welkom! De Givkuds zoo is eveneens toegelaten voor honden, al hebben wij ons daaraan niet gewaagd om de welbekende reden dat onze honden liever andere dieren eten dan ernaar te kijken. Voor wie het vakantiehuis van dichtbij wil zien:

https://www.novasol.be/vakantiehuis/denemarken/djursland/appartement-oer-strand-d04516?adults=2&children=0&pets=0